Кефір

Кисломолочний напій, що отримується з цільного або знежиреного коров'ячого молока шляхом кисломолочного і спиртового бродіння із застосуванням кефірних грибків- симбіозу декількох видів мікроорганізмів : молочнокислих стрептококів і паличок оцтовокислих бактерій і дріжджів ( до 120 видів).
Кефір, має пробіотичну дію, тобто сприятливо впливає на мікрофлору кишківника і обмін речовин в цілому. Завдяки своєму складу, кефір може перешкоджати розвитку в кишківнику патогенної флори. Його лікувальні властивості засновані на бактерицидності молочнокислих мікроорганізмів і результатів їх життєдіяльності по відношенню до збудників деяких шлунково-кишкових захворювань і туберкульозу. Крім того, кефір має імуностимулюючу, заспокійливу і легку сечогінну дію.
Кефір є більше підходящим, ніж інші молочні продукти, для тих, хто не переносить лактозу : він допомагає засвоювати лактозу, будучи каталізатором.

Перейти до фотографії :