Сметана

Кисломолочний продукт ,що отримується з вершків і спеціальної закваски на чистих кисломолочних культурах У минулому, до винаходу сепаратора сметану отримували досить просто: з кислого молока знімали верхній шар, що відстоявся, і витримували його в прохолодному місці. У наш час при промисловому виробництві сметани молоко спочатку сепарують, тобто розділяють на вершки і знежирене молоко. Далі вершки піддаються нормалізації - цей процес забезпечує потрібну жирність вершків. Для усунення патогенної мікрофлори нормалізовані вершки пастеризують. Далі вершки поступають в ємності, в яких відбувається внесення закваски. Зквашують вершки мезофільними і/або термофільними стрептококами. Після того, як вершки наберуть необхідну кислотність, їх охолоджують приблизно і залишають для дозрівання, після чого вершки перетворюються на сметану, яка стає густою і набуває характерний їй специфічний смак. Спеціальні молочнокислі бактерії, завдяки яким сметана з'являється на світ, наділяють її масою корисних властивостей : вона місти вітаміни А, групи В, З, D, РР, біотин, багато кальцію і калію, магній, фосфор, натрій і багато інших макро- і мікроелементів. Сметана багата повноцінним тваринним білком, вуглеводами, кислотами і цукрами, і засвоюється вона організмом легше, ніж вершки або молоко Сметана корисна для ослаблених людей, після хвороб, і навіть людям з ожирінням або проблемами серця і судин замість вершкового масла рекомендують вживати сметану (адже в ній менше холестерину).

Перейти до фотографії :

15% (220 г стаканчик)

15% (450 г стаканчик)

15% (450 г мягкая упаковка)

20% (220 г стаканчик)

20% (450 г стаканчик)

20% (450 г мягкая упаковка)